Inhoudsopgave Hide
  1. Hottub
  2. Whirlpool
  3. Jacuzzi
  4. Spabaden

Als jij nog niet zo bekend bent met jaccuzi’s, bubbelbaden of een hottub kunnen de termen verwarrend zijn. Wat betekent nou precies een jacuzzi en wat zijn de verschillen tussen een hottub en een whirlpool? In dit blog leggen wij jou graag de verschillen onderling uit. Wie weet steek je wel iets op van deze blog en wil jij na de tijd een keer gebruik maken van een bubbelbad, hottub of een jacuzzi!

Hottub

De naam van een hottub komt van het uiterlijk. Dit komt door de houten, tonvormige kuipen. Deze kuipen zijn gebaseerd op de oude Romeinse en de Aziatische warme baden. De hottubs waren vaak diep en qua stijl lijken ze op de bekende wijnvaten. Vroeger werd een hottub verwarmd door middel van houtgestookte kachels. Tegenwoordig worden hottubs door middel van een ingebouwde houtkachel verwarmd. Ben jij benieuwd hoe het is om in een hottub te zitten? Dan kun jij een weekend weg boeken naar een huisje met een hottub. Zo kun jij gemakkelijk een keer een hottub uitproberen!

Whirlpool

De minst bekende van dit lijstje is zeer waarschijnlijk de whirlpool. Misschien denk je wel dat dit de letterlijke vertaling van een bubbelbad is, maar dan zit je mis. De vertaling van een bubbelbad is namelijk een bubble bath. Een whirlpool verschilt wel degelijk van een ‘gewoon’ bubbelbad. Een whirlpool is een warmwaterbad met massagestralen en krachtige waterpompen. Door deze waterpompen gaat het water draaien, hierdoor komt er een ‘whirl’ in het water. Deze baden met waterkolken zijn eigenlijk hetzelfde als een spabad. Deze werken in principe hetzelfde, maar worden anders genoemd. 

Jacuzzi

In de uitleg over een jacuzzi kunnen we kort zijn. Een jacuzzi is eigenlijk een bepaalde merknaam. Toch is de naam jacuzzi zo bekend geworden, dat veel mensen denken dat een jacuzzi iets anders is. Een jacuzzi is eigenlijk een soort spa. Wel is een ´échte´ jacuzzi een spa van hele goede kwaliteit!

Spabaden

Je hebt ´m ondertussen al meerdere keren voorbij horen komen in deze blog. Maar, wat is een spa nou eigenlijk? Een spabad is een klein bad gevuld met water. Dit water kan verwarmd worden en bubbelt. Dat klinkt heel simpel, en dat is het eigenlijk ook. De letterlijke vertaling van een spa is ‘gezond door water.’ Dit komt door de vele voordelen die een warm spabad jou kunnen bieden. Een whirlpool, jacuzzi en hottub kunnen dus ook een spabad worden genoemd. Om erachter te komen welke nou precies wordt bedoeld, moet je dus even verder vragen!