Vandaag zetten we de top interieurtrends op een rijtje waarvan we denken dat ze nog wel even zullen aanhouden!

1. Scandinavisch ontwerp

Bij Scandinavisch interieur design gaat het om het creëren van een eenvoudige en strakke esthetiek in je huis. Deze look wordt bereikt door het gebruik van een gedempt kleurenpalet, natuurlijke materialen en minimalistische meubels, zoals Roche bobois banken. Als je op zoek bent naar een Scandi-chic look in jouw huis, begin dan met het opruimen en wegdoen van overbodige stukken. Richt je vervolgens op het toevoegen van enkele belangrijke meubelstukken en accenten die bijdragen aan de perfecte minimalistische look.

2. Eclectisch ontwerp

Interieurontwerpers kiezen steeds vaker voor eclectisch design, een mix van verschillende stijlen, texturen en kleuren. Deze trend draait om het creëren van een unieke en individuele ruimte. Felle en gedurfde kleuren worden steeds populairder in het interieurontwerp. Dit kan door middel van verf, meubels of accessoires. Een Leolux salontafel of mooie meubels van het merk Cassina geven je interieur een eclectisch ontwerp.

3. Gemengde metalen

Het gebruik van een mix van verschillende metalen in je interieurontwerp is een geweldige manier om visueel belang en textuur toe te voegen. Deze trend kan worden bereikt door metalen zoals messing, koper en brons in uw ruimte te verwerken. U kunt deze metalen gebruiken in verlichtingsarmaturen, hardware of zelfs in uw meubels.

4. Natuurlijke elementen en materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen, rotan en planten is een populaire trend die helpt een gevoel van verbondenheid met de natuur te creëren. Deze trend kan worden gebruikt om een rustieke, aardse esthetiek of een meer moderne look te creëren.

5. Geometrische patronen

Het gebruik van geometrische patronen is een geweldige manier om visueel belang toe te voegen aan uw ruimte. Dat kan met verf, behang of vloerbedekking. Je kunt geometrische patronen ook vinden op meubels en accessoires.

6. Open rekken

Open rekken is een geweldige manier om te pronken met uw favoriete gerechten of boeken. Het kan er ook voor zorgen dat een kleine ruimte groter aanvoelt. Zwevende planken zijn een geweldige manier om opslag- en display ruimte toe te voegen zonder dat uw huis rommelig aanvoelt.

7. Slimme thuistechnologie

Het gebruik van slimme technologie in uw huis is een geweldige manier om uw leven gemakkelijker te maken en energie te besparen. U kunt zaken als verlichting, temperatuur, apparaten en beveiliging regelen met één druk op de knop. Slimme koffietafels met ingebouwde koelkasten en oplaadkabels worden ook populair.

8. Kamerplanten

Kamerplanten zijn niet alleen esthetisch mooi, maar ze helpen ook de lucht in uw huis te zuiveren. Ze kunnen ook helpen je stemming en concentratie te verbeteren. De kamerplanten trend is een blijvertje!