Er is geen item in de kledingkast van een vrouw die je op zoveel manieren kunt combineren als een blouse. Eenvoudig, elegant of uitdagend, met blouses kun je letterlijk alle kanten op. In dit blog vertellen we je drie verschillende manieren waarop je een blouse kan dragen zodat je weer wat nieuwe inspiratie op kan doen en misschien zelfs wel een oude blouse weer een nieuw leven in kan blazen. Met deze tips weet je in ieder geval zeker dat die blouse niet langer in je kledingkast hoeft te blijven hangen.

De knoopjes open 

Een uitstekende trend op het gebied van blouses is het open dragen van de blouse op een T-shirt of een topje. Zo kun je gemakkelijk een topje combineren met een blouse. Door meerdere lagen toe te voegen aan je outfit krijgt het meer definitie en kun je ook nog eens meerdere kledingstukken uit je garderobe tegelijk showen. In de zomer is het ook nog eens heel handig om een blouse open op een hemdje te dragen. Je kan de blouse namelijk altijd uitrekken wanneer je het warm krijgt. In de winter is het prettig om de blouse juist dicht te kunnen doen op het moment dat het wat frisser wordt. Laagjes zijn dus altijd een goed idee. 

De knoop erin 

Wil je gaan voor een iets speelde, uitdagende look? Probeer dan een keer om je blouse op te knopen! De opgeknoopte blouse kan in de zomer heel goed op een strak jurkje of in de lente bijvoorbeeld op een high waisted jeans. Met deze look oog je avontuurlijk en jong. Je kan zelf kiezen of je er een hemdje onder draagt of alleen een bh. Met een opgeknoopte blouse laat je in ieder geval een stoere en avontuurlijke indruk achter. 

Een nette look voor koude dagen

In de winter creëer je een leuk effect in je outfit door met laagjes te werken. En zeg nou zelf, hoe doe je dit beter dan door een blouse onder je trui te doen? Ook deze look kun je op verschillende manieren dragen. Wanneer je een blouse met een kraag draagt kun je ervoor kiezen om de kraag boven de trui uit te laten komen, zo creëer je een nette, degelijke maar coole look. Wil je iets minder degelijk overkomen? Stop dan het kraagje weg onder je trui en laat alleen aan de onderkant van je trui de blouse zien. Je kan ook de mouwen van je trui iets opstropen en daarmee de mouwen van de blouse laten zien. Geloof je het niet? Probeer het zelf maar eens uit. Wie weet komt die blouse die al jaren in de kast hangt, ineens toch heel goed van pas!