Wie als volwassene wel eens verhuisd is, weet hoe veelomvattend en stressvol verhuizen kan zijn. Vanaf het moment dat je besluit te gaan verhuizen, komt er heel wat op je af. Nog afgezien van dat het op de huidige woningmarkt vaak al een lange weg is om überhaupt een geschikte en betaalbare woning elders te bemachtigen. Is dat eenmaal gelukt dan ga je dus verhuizen. 

Logistieke en psychologische uitdaging

Naast de voordelen die deze onderneming ongetwijfeld met zich gaat meebrengen – zoals het door je handen laten gaan van je hele inboedel en beslissen welke zaken de moeite waard zijn om in te pakken en mee te nemen naar je nieuwe stek – is het ook een logistieke en psychologische uitdaging. Je maakt een to-do lijst, begint netjes een maand of vier van tevoren met de regelzaken doorgeven, het inpakken van de minst gebruikte spullen en begint naarmate de echte verhuisdatum dichterbij komt steeds meer peentjes te zweten. Want hoe krijg je die mooie maar loodzware kast in vredesnaam veilig over? En wat als de hulptroepen die dag niet kunnen door Corona? En wat is eigenlijk de handigste manier om spullen in te pakken zodat je ze niet nog maanden na je verhuizing hoeft te zoeken?

Verhuizen is een vak apart

Het is eigenlijk best vreemd dat je van jezelf verwacht dat je wel even zelf kunt verhuizen. Bij verhuizen komt dermate veel kijken dat het vergelijkbaar is met het installeren van een nieuwe badkamer of keuken. En dat laten de meeste mensen – de handige Harry’s en Henriëttes uitgezonderd – ook door een professioneel bedrijf doen. Het gaat immers om zaken waarvoor specialistische kennis en materiaal nodig zijn en die je hooguit een paar keer in je leven nodig hebt. Niet de moeite waard om voor die paar keer zelf te leren en geschikt om uit te besteden dus. Verhuisbedrijf Studentverhuisservice is een verhuisbedrijf dat oorspronkelijk uit Amsterdam komt, maar intussen in heel Nederland en zelfs ook in de omliggende landen actief is. Begonnen als een verhuisservice voor studenten door studenten is het uitgegroeid tot een volwaardig verhuisbedrijf dat zeven dagen per week bereikbaar en inzetbaar is. En dat voor een studentwaardig tarief!

Schoenmaker blijf bij je leest

Ga maar eens na wat er op de dag van de verhuizing allemaal geregeld moet worden en welk materieel daarvoor nodig is, zeker bij verhuizingen van of naar krappe bovenwoningen in de binnenstad van de hoofdstad of Utrecht. Er moeten meubels gedemonteerd en mogelijk via een verhuislift verplaatst worden, het witgoed moet stabiel en veilig ontkoppeld, getransporteerd en opnieuw aangesloten worden, motoren/scooters kunnen met een trailer verhuisd worden en het is ook erg prettig als de oude woning bezemschoon wordt opgeleverd en alle spullen in de nieuwe woning op de goede plek worden neergezet en aangesloten, zodat jij je kunt richten op het inrichten en uitpakken. Verhuisbedrijf Rotterdam helpt je hier bijvoorbeeld graag bij en voor het gegarandeerd voordeligste tarief. Gewoon doen!

Voor de leukste reizen raad ik je aan om eens bij Travelguide te kijken!