Wereldwijd is de gitaar misschien wel een van de meest populaire muziekinstrumenten. Het is leuk om naar de gitaar te kijken of luisteren tijdens een concert, wanneer iedereen meezingt of een kampvuur. Zelf gitaar spelen kan ook heel leuk zijn. Heb jij ook de ambitie om goed gitaar te kunnen spelen? In dit blogartikel komen enkele tips naar voren die jou kunnen helpen bij het spelen van de gitaar.

Gitaar leren spelen

Het is mogelijk om op verschillende manieren het leren van gitaarspelen te leren. Het eerste, en wellicht de meest voor de hand liggende, is op een school of gitaarlessen. Hier krijg je begeleiding tijdens het spelen van de gitaar. Een andere mogelijkheid is het bekijken van tutorials op bijvoorbeeld Youtube. Deze optie is wellicht nog wel makkelijker. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe je bepaalde nummers moet spelen, hoe je bepaalde akkoorden speelt en waar je je vingers moet plaatsen op de gitaar. Gaat het allemaal even te snel? Spoel dan terug of zet de video even op pauze. 

De keuze is reuze 

Als je op zoek bent naar een gitaar, kom je erachter dat de keuze enorm is. Voordat je begint met spelen is belangrijk om te weten welke soort muziek je graag wilt spelen. Houd je van rocknummers en andere snelle nummers? Kies dan voor een elektrische gitaar. Houd je toch meer van een zachtere klank en wat langzamere nummers? Maak dan de keuze voor een van de akoestische gitaren.

Beginnende gitarist

Heb jij nog nooit gitaar gespeeld, maar zou je het wel eens graag willen doen? De kans is groot dat je dan liever niet te veel geld uitgeeft. Er zijn veel verschillende soorten gitaren. De variatie zit hem in het type hout, de grootte en het aantal snaren. Aan deze verschillen hangt ook een prijsverschil aan vast. Ben jij een beginner? Dan adviseren wij om met de akoestische gitaar te beginnen. Voor de jongste uit het gezin is de ukelele een mooie optie. Een ukelele is makkelijk mee te nemen omdat deze veel kleiner is dan de traditionele gitaar. 

Gitaar aanschaffenVoor de aanschaf van een gitaar adviseren wij MaxiAxi. MaxiAxi heeft een ruim assortiment aan muziekinstrumenten. Ook zijn ze gespecialiseerd in licht- en geluidsapparatuur.

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!