Het is vrijdagavond. Je bent eindelijk klaar met je werkweek. Je wilt graag thuis genieten van een glas wijn en een borrelplankje met je partner zonder dat je gestoord wordt of je bekeken voelt in je eigen huis. Probeer dan meer privacy te creeëren in je eigen huis. Dit kan natuurlijk op meerder manieren. In dit artikel worden een aantal manieren benoemd om je huis meer privacy te geven. 

Tuin afschermen

Je kunt je tuin meer privacy geven door heggen als afscherming te gebruiken. Zo kan de buurman niet meer naar je loeren in de tuin. Je kunt ook een hekwerk plaatsen. Als je een hekwerk gebruikt moet je wel een klimop over je hekwerk laten groeien. Je kunt ook een vlechtband voor hekwerken plaatsen. Een vlechtband is een flexibele kunstofstip die je zelf makkelijk kunt aanbrengen op het hekwerk waardoor je niet meer door het hekwerk heen kunt kijken. Verder kan je ook een schutting in de tuin plaatsen om voor privacy te zorgen. Een aantal schuttingen bieden volledige privacy in de tuin. 

Ramen afschermen 

Je moet je fijn kunnen voelen thuis en rond kunnen lopen zonder te denken dat er iemand naar je kijkt. Je kunt 3 soorten raambekleding gebruiken om te zorgen dat de ramen volledige privacy bieden. Je kunt ten eerste gordijnen aanschaffen. Deze zullen vooral veel privacy bieden als ze dik zijn. Een gordijn kan de kamer wel donker laten aanvoelen. Het kan ook de kamer kleiner laten aanvoelen. Ten tweede kan je jaloezieën plaatsen. Deze zijn in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Sommige jaloezieën kun je horizontaal en sommige kun je verticaal openen. Ten derde kan je standaard jaloezieën plaatsen. Deze zijn eenvoudig te installeren en zullen veel licht laten doorkomen maar toch zorgen voor genoeg privacy.

Maak scheidingen in de kamer

Woon je in een huis met andere mensen, maar wil je toch graag privacy creeëren? Zorg dan dat je scheidingen maakt in sommige kamers. Doe dit vooral in ruime kamers. Je kunt bijvoorbeeld een scheiding maken tussen de eetkamer en de woonkamer. Zo kan een van je huisgenoten lekker privé tv kijken terwijl jij romantisch van een diner zit te genieten zonder gestoord te worden. Je kunt een scheiding creeëren met glas, een vouwdeur, planken of misschien een plant of boekenkast. Je kunt ook een scheiding maken tussen de keuken en eetkamer. Zo kan een huisgenoot op haar gemak koken terwijl jij al lekker zit te genieten van een diner. 

Zorg dat jij je altijd op je gemak voelt in je eigen huis met bovenstaande tips om meer privacy te creëren.