Heb jij al helemaal zin om weer iedere dag in zomerjurken rond te lopen? Wij ook. Het is immers het meest comfortabele kledingstuk dat er is. Zelfs als je normaal gesproken misschien niet graag jurken of rokken draagt, is de kans groot dat je een zomerjurk of strandjurk niet zult laten liggen. Moet je nog strandjurken gaan shoppen voor deze zomer? In dit artikel zetten we de trends rondom zomerjurken voor 2023 voor je op een rij!

Asymmetrisch zijn is geen probleem deze zomer

Asymmetrische zomerjurken zul je veel terugzien deze zomer. Symmetrie lijkt steeds minder belangrijk te worden in de modewereld, waardoor we steeds meer unieke en speelse ontwerpen te zien krijgen. Dit zien we ook terug in de nieuwe collecties van LASCANA zomerjurken voor dit jaar. Voorbeelden van trendy asymmetrische jurken zijn de elegante one-shoulder jurken en de mooie schuine rokken. Ze zijn voor iedere gelegenheid geschikt en geven je altijd een classy uitstraling. 

Een beetje doorschijnen mag deze zomer 

Haal deze zomer je doorschijnende jurken maar weer uit de kast, want ze zijn weer helemaal trendy. We zagen op de catwalk ook al een hoop mesh tops voorbij komen, maar de trend heeft zich ook verspreid naar de jurken. Vooral strandjurkjes mogen dit jaar lekker doorschijnen, je hebt die leuke bikini eronder immers niet voor niets gekocht!

Felle kleuren en opvallende prints

Het zal waarschijnlijk geen verrassing meer zijn, maar felle kleuren en opvallende prints zijn ook op het gebied van zomerjurken een belangrijke trend in de zomer van 2023. Als je graag opvalt is dit echt een ideaal jaar voor jou, want felle kleuren mogen in al je outfits en kledingstukken terugkomen. Een strandjurk in een felle kleur combineren met een neon bikini? Geen probleem, het kan allemaal. We gaan waarschijnlijk veel trends terugzien uit de jaren ‘90 deze zomer, vooral op het gebied van prints. 

Comfort boven alles

Er zijn dus een hoop trends waar je deze zomer uit kunt kiezen op het gebied van zomerjurken, maar uiteindelijk blijft comfort het belangrijkste punt. Zomerjurken van LASCANA zijn vaak gemaakt van zachte stof en worden daarom sowieso al gezien als de meest comfortabele soort jurken. Dit jaar zullen we veel modellen zien die nog meer comfort bieden dan we gewend zijn van de voorgaande jaren. Zo kun jij je de hele zomer heerlijk in je vel voelen en met alle comfort van de wereld rondlopen. Want waarom zou je iets dragen waar jij je niet goed in voelt? Zeker in de zomer wil je wel dat jouw glimlach met je outfit mee straalt!