Er zijn veel verschillende soorten servies. Sommige soorten worden in grote oplage gemaakt met grote machines in fabrieken. Maar er zijn ook een hoop kleine winkeltjes die zelf hun series maken. Het wordt dan met de hand gemaakt en met de hand gebakken. Als je op zoek bent naar uniek servies kun je het beste kiezen voor handgemaakt servies. Maar wat zijn de beste plekken om handgemaakt servies te kopen? En waar moet je op letten bij het kopen van handgemaakt servies?

Voordelen en nadelen handgemaakt servies

Handgemaakt servies is erg uniek. Daarom is handgemaakt servies een goede keuze als je op zoek bent naar uniek servies. Het voordeel ervan is ook dat er een hele ruime keuze is. Omdat het met de hand wordt gebakken en dat vaak een langer proces is, is het ook duurzamer. Het grote nadeel van handgemaakt servies is alleen wel dat het zo duur is. Meestal zit er erg veel tijd in en dat zorgt ervoor dat sommig servies een erg hoge prijs kan hebben. Maar in sommige gevallen is dat het natuurlijk ook waard!

Etsy

Etsy is een website waar allerlei mensen samenkomen om producten te verkopen en kopen. Dit zijn vaak erg unieke producten omdat de producten vaak zelfgemaakt zijn. Er zitten ook veel verzamelaars op het platform en er worden niet alleen maar handgemaakte spullen verkocht. Maar er is wel handgemaakt servies te koop op Etsy. Het enige nadeel aan Etsy is dat het wereldwijd is. Dat zorgt ervoor dat het soms heel lang kan duren voordat je pakketje binnen is of dat de verzendkosten erg hoog liggen. Ook kan communiceren met de verkoper wat lastiger zijn.

Marktplaats

Marktplaats staat in Nederland bekend als dé website om van je tweedehands spullen af te komen. En inmiddels wordt het ook gebruikt door miljoenen mensen. Het is erg handig en overzichtelijk en betalingen worden makkelijk geregeld. Ook op marktplaats wordt er een hoop handgemaakt servies verkocht. De kans is dus wel redelijk aanwezig dat dit servies tweedehands is. Daarom is het goed om de productfoto’s goed te onderzoeken op eventuele beschadigingen. Het verzenden is vaak snel geregeld en het voordeel van Marktplaats is dat je het meestal ook redelijk simpel kan ophalen.

The Table

The Table is een winkel in de buurt van Amsterdam die allerlei handgemaakt maar vooral mooi servies verkoopt en overige items voor wonen en lifestyle. Ze hebben een ruime collectie met allerlei verschillende producten. Van dinerborden tot accessoires om de tafel er mooi uit te laten zien. De producten worden erg snel verzonden en zijn simpel te bestellen op de website van The Table.

De collectie van de The Table is samengesteld door Carla. Met haar netwerk haalt werkt ze met de beste vakmensen samen. De ambachtelijke producten komen onder meer uit Egypte, Thailand, India, Indonesië en Bangladesh. Doorgaans werken de bekende ketens met bedrijven uit landen als Bangladesh en India samen om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Echter ligt dat hier wel degelijk anders. Het gaat hier echt om een duurzame samenwerking. De samenwerking is geheel volgens de voorwaarden van het World Fair Trade Organization. Dat betekent eerlijke lonen en goede, veilige arbeidsomstandigheden. Ook wordt een groot deel van de collectie gemaakt door vrouwen waardoor zij een sterke positie krijgen binnen de maatschappij.