Prachtig dat je alles tegenwoordig zelf bepaalt bij de samenstelling van de keuken. Dat biedt namelijk de mogelijkheid om van elke keuken een eyecatcher te maken. Er zijn mensen die een fantastische keuken in hun huis laten plaatsen, alleen als blikvanger. Koken doen ze niet. Mensen die wel koken weten dat niet alleen het uiterlijk van de keuken belangrijk is. Wil je optimaal genieten van de keuken, dan kies je voor een praktische keuken en een praktische indeling vooral.

Praktisch en gebruiksvriendelijk

En wees gerust, een praktische keuken kan ook heel erg mooi zijn. Nog steeds kies je namelijk zelf de kraan keuken en bepaal je zelf het materiaal van het werkblad. De wasbak keuken? Geheel volgens jouw smaak en voorkeur. Allemaal geen probleem. Maar; houd het praktisch en gebruiksvriendelijk vooral. De kranen keuken kies je vooral omdat ze mooi zijn, zorg dat je behalve oog hebt voor de uitstraling ook aan de praktijk denkt.

Houd de afstand tussen gootsteen en kookplaat klein

Zo houd je scherp in de gaten dat de werkdriehoek kookplaat, gootsteen en koelkast dicht bij elkaar zit. De afstand van de gootsteen naar de kookplaat houd je zo klein mogelijk. Nog zoiets; plaats je de vaatwasser links of juist rechts van de gootsteen? Het is in dat kader goed te weten dat linkshandige mensen het prettigst werken met de vaatwasser links van de gootsteen. Rechtshandigen werken uiteraard beter als de vaatwasser rechts van de gootsteen gevestigd is.

Om de kastdeuren heen lopen

Kies ook voor een praktisch aanrechtblad. En dat is geen werkblad waar je echt alles op ziet. Een werkblad dat weinig onderhoud vraagt is al helemaal ideaal. Houd zeker ook rekening met de draairichting van de kastdeuren, je ziet nog vaak dat mensen steeds om de kastdeuren heen moeten lopen. Dat is niet handig. Je kunt dit verhelpen door de scharnieren om te draaien. Scheelt een hoop ergernis vooral.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Het is ook zeer praktisch om het afvalsysteem dicht bij de gootsteen te hebben, je weet zelf hoe handig dit kan zijn. De apparatuur in de perfecte keuken is bevestigd op precies de juiste hoogte, zoals de werkhoogte zeker ook belangrijk is. Dit geldt uiteraard ook voor je aanrechtblad. Veel mensen ervaren nog steeds last van de onderrug als ze langere tijd aan het werkblad werken. Dan weet je dus zeker dat het blad te laag geplaatst is. Een perfecte keuken betekent ook dat je de mogelijkheid hebt om de kastjes goed in te richten. Zorg bovendien dat je voldoende opbergruimte hebt.