Wie zijn woning (op)nieuw in gaat richten, reserveert vaak als eerste ruimte voor een bank. Traditioneel het meubel waarop de gemiddelde Nederlander de meeste tijd doorbrengt. Dan wil je dus graag comfort, ruimte bieden aan meerdere mensen én een mooie uitstraling. Een combinatie die in de hoekbank modern design perfect tot zijn recht komt.

Traditionele eyecatcher

Omdat de bank één van de grootste meubelstukken in huis is, bepaalt het voor een groot deel de uitstraling van je woonkamer. Bij een hoekbank modern design markeer je direct een strakke inrichting. Moderne hoekbanken kenmerken zich door rechte lijnen en lichte kleurstellingen en brengen daarmee rust in huis. Dat betekent overigens niet dat de rest van je inrichting exact in dezelfde stijl hoeft; moderne meubels zijn over het algemeen prima te combineren met andere interieurstijlen. 

Bepaal je ruimte

Een veel gemaakte fout bij de aankoop van een bank is de grootte … een te grote bank in een beperkte ruimte creëert drukte en onrust. Dat is soms lastig in te schatten, maar door bijvoorbeeld aan aantal verhuisdozen op de nieuwe plek van de bank te zetten of schildertape op de grond te plakken, krijg je vaak al een vrij goed beeld. Het voordeel van een hoekbank is dat je met minimale ruimte een maximaal aantal zitplaatsen creëert. Heel praktisch dus. En kies je voor een modulaire bank – ook wel elementenbank – dan kan je heel eenvoudig blijven variëren met de inrichting van je kamer. 

Materiaal, onderhoud en functie

Een hoekbank modern design is vaak licht van kleur en bestaat uit luxe materialen, sterke stoffen, gladde leersoorten en hoogwaardig afgewerkt hout met af en toe metaal verwerkt in de banken. Kwaliteitskenmerken die erg prettig zijn wanneer er kinderen of huisdieren rondlopen. Bijvoorbeeld leer is makkelijk afneembaar en daar zal je blij om zijn met jonge kinderen! Bepaal voor jezelf ook de functie van de bank. Ga je voor bankhangen in een loungebank of is jouw voorkeur een bank met een actieve zit. Zitdiepte is daarin een belangrijke factor; hoe dieper de zit, hoe meer het een loungebank wordt. 

Typisch hoekbank 

De keuze voor een hoekbank wordt niet alleen gemaakt om relatief kleinere ruimtes optimaal te benutten. In een groot oppervlakte kan hij zeer nuttig zijn, bijvoorbeeld door als scheiding tussen twee ruimtes te dienen. Ook budgettair zijn er voordelen; door de vele zitplekken zijn andere zitmeubels soms minder noodzakelijk. Zit je tenslotte graag met het hele gezin op de bank, dan is een hoekbank modern design zeker aan te raden; gezelligheid en comfort gegarandeerd!