Tot nu toe heb je vaak tapijten of tapijten gebruikt in woonkamers, slaapkamers en andere kamers in huis. Maar nu kun je ook een buiten vloerkleed gebruiken. Een buitentapijt is een vloerkleed dat ook buiten gebruikt kan worden zoals op het terras, balkon, tuin of magazijn. Doe je vaak verschillende activiteiten buitenshuis, zoals een boek lezen op het terras of balkon, relaxen in de tuin of gewoon met je kinderen spelen in de achtertuin, dan kan een buitenkleed een comfortabele kleed zijn. Een dergelijk tapijt kan de sfeer ook warmer en vrolijker maken. Daarnaast kunnen buitentapijten ook een mooie buitenkant zijn voor je huis. Net als andere vloerkleden hebben vloerkleden voor buiten ook een verscheidenheid aan kleuren, motieven en maten. Als je een buitentapijt gaat kopen, moet je rekening houden met een aantal criteria.

Let op het materiaal van het buitentapijt dat je gaat kopen

Omdat buitentapijten buiten worden gebruikt, moeten ze gemaakt zijn van materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast moeten ze waterdicht zijn en niet gemakkelijk worden aangetast door direct zonlicht. Een buitentapijt wordt ook wel een tuin vloerkleed genoemd. Deze moet sterker en duurzamer zijn dan tapijten die binnenshuis worden gebruikt. Je kunt kiezen voor een tuinkleed gemaakt van kunststof gebaseerde materialen zoals polypropyleen zodat het waterdicht, makkelijk schoon te maken en lichter is.

Kies een buitentapijt met kleuren en motieven die passen bij de stijl van je huis

Wanneer het vloerkleed buiten wordt gelegd, zullen meer mensen het zien. Daarom moet je goed nadenken bij het bepalen van de kleuren en motieven. Kies een kleur en motief die passen bij het exterieur concept van je huis. Er zijn veel kleuren en motieven waaruit je kunt kiezen. Als je de aanwezigheid van een buitentapijt wilt benadrukken, kun je een vloerkleed kiezen met meer opvallende kleuren en motieven.

Bepaal de vorm en grootte van het tapijt

Als je een tuin vloerkleed voor buiten gaat kopen, kun je authentiek zijn door niet vast te houden aan vierkante vloerkleden. Je kunt ook proberen een rond tuinkleed te gebruiken met een maat die je kunt aanpassen aan de oppervlakte van je tuin, terras of balkon.