Zo net na de jaarwisseling passeren alle woontrends voor het nieuwe jaar weer de revue. Soms met zo’n sneltreinvaart dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Voor ons reden genoeg om de woontrends van 2022 voor jou op een rijtje te zetten! In deze blog zul je vooral lezen over het gedeelte van je huis waar je de avonduurtjes en relaxmomenten zult gaan doorbrengen of gezellig visite kunt ontvangen. Een belangrijke plek in huis die comfort en sfeer moet uitstralen. We hebben het natuurlijk over de zithoek.

Betonlook of vintage parket

Laten we de inrichting beginnen met de vloerbekleding. Voor een robuuste woonstijl (wat ons betreft dé look voor dit jaar) kun je het beste kiezen voor een betonvloer met een gepolierde behandeling. Hiermee creeër je eenvoudig het karakter van een fabrieksgebouw. Als je liever gaat voor een warmere look, kun je ook natuurlijk materiaal gebruiken, zoals vintage parket. Je kunt ook je bestaande vloer dusdanig behandelen dat deze verouderd lijkt. Hierover vind je meer informatie in onze toekomstige blogs.

Leer is het helemaal weer

Nu het fundament is gelegd is het tijd om aandacht te besteden aan de blikvanger van het geheel, de zetel. Om aan te sluiten bij de robuuste woonstijl ga je voor een lederen zetel. De lederen bekleding van een industriële bank past door het reliëf van de stof en de lage bescheiden pootjes bijvoorbeeld goed bij. Kies wel voor een zetel met enig volume om het meubelstuk niet onder te laten sneeuwen in het geheel. Zorg dus ook voor stevige armleuningen en kijk of de zetel over genoeg sprekende details beschikt. Hou ook bij het kiezen van de kleur een robuust karakter voor ogen. Lederen banken binnen deze woonstijl hebben doorgaans donkere kleuren, zoals donkergrijs, donkergroen of zwart. Wil je voor een echt classy uitstraling gaan? Kies dan voor cognackleuren en creëer het Chesterfield gevoel in je moderne huiskamer.

Salontafel met gemixte materialen

Om de robuuste look van de verschillende meubels goed met elkaar te laten werken is het handig om te kiezen voor een salontafel waarin met meerdere grove materialen is gewerkt. Kies bijvoorbeeld een model voor een boomstamblad met stalen poten. Zo behoud je zowel het natuurlijke als het industriële karakter. Natuurlijk kun je dit ook verwerken in andere vorm, met bijvoorbeeld verschillende bijzettafeltjes.

fabriekslocker meets tv-meubel

We zijn zo overtuigd van deze look dat we je qua tv-meubel eigenlijk maar één ding aanraden: Ga voor de metalen locker. Naast de zetel is het blikvanger, zonder te veel opsmuk. Dit type kast herken je meteen aan de kastdeurtjes die voorzien zijn van horizontale luchtgaten. Zwart en grijs blijven de meest populaire kleuren, maar je kan ook voor een witte tv-locker kiezen om je woonkamer weer iets lichter te maken.

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!