Een tijdloos interieur is een interieur dat niet gebonden is aan specifieke trends of stijlen. Het is ontworpen om jarenlang mee te gaan zonder uit de mode te raken en is vaak gebaseerd op klassieke ontwerpen en neutrale kleuren. Alles draait om eenvoud, kwaliteit en functionaliteit. Kortom, een tijdloos interieur is een interieur dat zowel stijlvol als praktisch is, waarvan je jarenlang kunt genieten zonder het gevoel te hebben dat het niet meer van deze tijd is.

Tijdloosheid en duurzaamheid gaan hand in hand. Als je kiest voor duurzame materialen en ontwerpen in je huis, dan kies je automatisch voor een tijdloos interieur, omdat je niet om de paar jaar hoeft te renoveren of herinrichten. Duurzame materialen zijn namelijk van hoge kwaliteit en gaan lang mee. 

RVS past perfect in een duurzaam interieur

Een materiaal dat naadloos past in een tijdloos interieur is RVS. RVS staat voor roestvast staal en het is een materiaal dat van nature duurzaam en sterk is en lang meegaat. RVS wordt vaak gebruikt in de industrie en in de medische wereld vanwege de hygiënische eigenschappen en het duurzame karakter. Maar RVS is natuurlijk ook perfect te integreren in je interieur. 

Een tijdloos interieur creëren doe je zo

Tips voor het integreren van RVS in je interieur

De kleur van RVS gaat moeiteloos samen met andere kleuren en materialen, waardoor je het overal mee kunt combineren. Of je nu een strak en modern of stoer en industrieel interieur hebt, RVS is altijd een goede keuze.

Een van de plekken waarin je heel gemakkelijk RVS kunt verwerken, is het trappenhuis. Een RVS trapleuning is sterk en veilig, waardoor je er blind op kunt vertrouwen bij het op- en aflopen van de trap. Je hebt de keuze uit verschillende vormen en trapleuninghouders, waardoor je een RVS trapleuning helemaal naar wens en op maat kunt samenstellen.
Aan de bovenkant van de trap is een bijpassende RVS balustrade een goede aanvulling. Een balustrade is een stevige reling langs het trapgat, die ongelukken en valpartijen voorkomt. Een RVS balustrade garandeert veiligheid en ziet er ook nog eens stijlvol uit.

In een tijd waarin steeds andere trends de revue passeren, zie je ook dat steeds een ander soort deurbeslag populair is, van zwart deurbeslag tot messing deurbeslag. Dat ziet er nu misschien heel leuk uit, maar je zult zien dat je hier snel op uitgekeken raakt. Wat echter altijd een goede keuze is, ongeacht welke interieurstijl trendy is, is RVS deurbeslag. RVS deurkrukken, RVS scharnieren en RVS deurstoppers zijn een mooie match voor jouw binnendeuren. 

RVS deurbeslag is niet alleen een goede keuze voor woningen, maar ook voor zakelijke toepassingen. Het materiaal is geschikt voor intensief gebruik, waardoor het zeer geschikt is voor bijvoorbeeld kantoren, openbare gebouwen en scholen.

Een tijdloos interieur creëren doe je zo

RVS schoonmaken

Een ander voordeel van RVS is dat het gemakkelijk te onderhouden is. RVS is een staalsoort dat goed bestand is tegen corrosie en oxidatie. Het wordt ook vaak roestvrij staal genoemd, wat doet vermoeden dat RVS niet kan roesten. Echter is RVS niet geheel roestvrij en moet het af en toe afgenomen worden met een zachte, vochtige doek. Zo zorg je met minimale moeite voor een maximale levensduur van jouw RVS woonaccessoires.

Wil je toch met de actuele interieurtrends mee?

We kunnen ons voorstellen dat je af en toe toch een beetje wil inspelen op de huidige trends. En wat afwisseling in je interieur is ook wel eens gewenst. Wat ons betreft is het een goed idee om de basis neutraal te houden, en met de accessoires te spelen op het gebied van trends. Zijn zwarte woonaccessoires populair? Kies dan bijvoorbeeld voor een zwarte fotolijst, een zwarte bloempot of een zwart kussen op de bank. Gaat de trend op een gegeven moment over naar goud? Dan kun je de accessoires makkelijk aanpassen naar goud zonder veel geld uit te hoeven geven. Kijk ook altijd even of je misschien bepaalde accessoires kunt verven of aanpassen zodat je niets weg hoeft te gooien. En mocht je toch niks meer kunnen met een accessoire, dan kun je het nog altijd verkopen of weggeven zodat het item een tweede leven krijgt.