Ga je verhuizen of wil je gewoon het interieur van je woonkamer eens helemaal omgooien? Dan kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Er is in meubels vandaag de dag bijna net zoveel keuze als in kleding. Is er een trend waar je graag in mee wil gaan of heb je een eigen stijl waar je trouw aan wil blijven? Om je te helpen bij deze keuze, zetten we in dit artikel de trends op het gebied van meubels voor 2023 voor je op een rij!

Het buitenleven

Na de afgelopen jaren in lockdowns te hebben gezeten, verlangen we meer dan ooit naar de frisse buitenlucht en het buitenleven. We hebben behoefte aan ruimte en de vrijheid om te ademen. Dit gaan we ook terugzien in de interieurtrends van 2023. Binnen en buiten worden niet langer gezien als verschillende leefruimtes, we willen buiten naar binnen halen en andersom. Hoekbanken staan niet meer alleen mooi in de woonkamer, maar kunnen ook in de tuin voorkomen. Aan de andere kant zien we het buitenleven terug in de meubelkeuze voor de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor hout of gerecyclede materialen. Daarnaast zullen we meer gaan kijken naar een functionele inrichting van onze woonkamer, waar wellicht wat meer ruimte overblijft en wat minder onnodige spullen in voorkomen.

Duurzaamheid in het interieur

Duurzaamheid blijft een doorlopende trend en komt dus ook in 2023 weer naar voren. Er is een groeiende vraag naar tweedehands meubels en vintage spullen. Oudere meubels zijn uniek en vertellen een verhaal. Het was nog geen massaproductie, maar een liefdevol productieproces. Mensen geven liever wat meer geld uit voor karakteristieke eikenhouten tv meubels zoals te vinden bij OTTO, dan dat ze er goedkoop een aanschaffen bij een winkel als LeenBakker. Vintage meubels creëren een meer persoonlijk interieur. Ten slotte worden we weer steeds gelukkiger van de jacht op mooie meubels, in plaats van dat we ze simpelweg in een webshop bestellen. Dit is natuurlijk nergens zo leuk en verrassend als in een kringloopwinkel of vintage winkel.

De kleuren van 2023

In 2023 gaan veel mensen van witte muren afstappen. We gaan muren bij het plafond trekken om sfeervolle hoeken in ons huis te creëren, door de kleur van de muren door te laten lopen in het plafond. Ook kozijnen en deuren worden niet meer standaard wit verwacht. In plaats daarvan zullen er vaker accentkleuren voor worden gebruikt, of een net wat donkerdere tint dan er gebruikt is voor de muren. Ook geometrische vormen, cirkels en scherpe lijnen zullen volgend jaar steeds meer terugkomen in het interieur. Er zijn 5 woontrends die in het komende jaar erg populair zullen worden: Scandinavisch, Minimalistisch Modern, Bohemian, Maritiem en Art Deco.