Zoek je een krabmeubel? En heb je een schattig klein kitten in huis, of een gezellige oude kat? Dan is een krabton ideaal! Hier lees je waarom een krabton het beste is voor jouw kitten of senior. 

Iedere kattenbaas weet dat elke kat een goed krabmeubel nodig heeft. Want van ergens aan krabben worden katten blij. Ze verzorgen er hun nageltjes mee, ze houden hun spieren gezond en lenig en ze markeren met krabben hun territorium. En een goed krabmeubel heeft ook fijne lig- en slaapplekjes. 

Waarom een krabton ideaal is voor oudere katten en kittens

Ben je zo’n gelukkige kattenbaas met een gezellige kat van twaalf jaar of ouder? Of is jouw gezin uitgebreid met een schattig klein kitten? Dan heb je een krabmeubel nodig dat goed bij hun behoeftes past. Maar let op: niet elk krabmeubel is geschikt voor kittens of senioren. Maar een krabton wel!

Een krabton voor kittens

Kittens zijn het eerste jaar nog heel klein, maar hebben evengoed behoefte aan plek om aan te krabben. Dat hoort bij hun natuurlijke gedrag. En voor kittens is hun nieuwe wereld best nog wel spannend. Daarom het ook belangrijk dat ze een plekje hebben waar ze zich veilig kunnen terugtrekken.  

Waarom een krabton ideaal is voor kittens

  • Een krabton is ook onderin bekleed met sisaltapijt – de allerkleinsten kunnen er dus makkelijk bij 
  • Een krabton is van binnen helemaal bekleed met superzachte pluche en heeft altijd een heerlijk zacht slaaphuisje onderin – die is makkelijk bereikbaar en elk kitten voelt zich er geborgen en veilig in 
  • Een krabton heeft ook hogere plekjes – grotere kittens kunnen die makkelijk bereiken door te klimmen in het supersterke sisaltapijt
Afbeelding met kat, binnen, zoogdier, oranje

Automatisch gegenereerde beschrijving

Maar een krabton is ook heel geschikt voor oudere katten

Oudere katten worden – net als mensen – ook wat minder mobiel met de jaren. Maar ook zij blijven altijd behoefte hebben aan goede krabgelegenheid. Want katten blijven het belangrijk vinden dat hun nagels goed verzorgd zijn. Ook is ergens aan krabben goed voor hun gezondheid. Want door te strekken blijven hun spieren lenig en flexibel.

Omdat de meeste oudere katten springen en klimmen liever aan de jonkies overlaten, is het goed om een krabmeubel te kopen met krabgelegenheid – én een slaapplekje – vlak bij de grond. 

Een krabton is ideaal voor oudere (seniore) katten

  • Een krabton is van boven tot onder bekleed met sisaltapijt – oudere katten kunnen daardoor laag bij de grond krabben
  • Een krabton heeft altijd slaaphuisje onderin – die is makkelijk bereikbaar, bekleed met superzachte pluche en een heerlijke plek voor een middagdutje

Als je kat klein is of al een beetje oud, is het dus goed om een krabmeubel in huis te hebben met plekjes waar hij of zij makkelijk bij kan komen. 

Een krabton is een supergoede keus, want die heeft alles in huis wat jouw tijger(tje) nodig heeft.

Petrebels

Wil je advies van een echte krabpalenspecialist?Neem dan gewoon even contact op met Petrebels. Want zij weten ALLES over katten en krabpalen. En ze helpen je graag om een goede keus te maken!

Wat is een krabton

Een krabton is een populaire manier voor kattenbezitters om hun harige vrienden te laten oefenen met klauwen. Het oppervlak van de krabton is gemaakt van duurzame, hoogwaardige materialen die het voor de kat gemakkelijk maken om hun klauwen te slijpen. Net als een krabpaal heeft het artikel een assortiment aan plekken en open ruimtes waar de kat kan ontsnappen aan ongewenste aandacht. Katten worden er zeker blij van!

Verschil tussen krabton en krabpaal

Een krabton is een bak die gevuld is met kattenkruid en een alternatief biedt voor katten die geen andere voorwerpen in hun omgeving kunnen vinden om aan te krabben. Dit kan te wijten zijn aan het ontbreken van meubels, of aan de voorkeur van de eigenaar om geen meubels te hebben. Een krabpaal daarentegen is een verticaal oppervlak dat speciaal is ontworpen voor katten om eraan te krabben. Het biedt een alternatief voor katten die geen andere voorwerpen in hun omgeving kunnen vinden om aan te krabben.

Waarom een krabton zo fijn is voor een kat

Katten houden van krabtonnen omdat ze een goede plek bieden om te krabben en te spelen. Het geluid van krassen op de loop is ook een rustgevend geluid voor hen. Katten hebben een natuurlijk instinct om te krabben, dus het is belangrijk om ze een uitlaatklep te bieden voor hun behoefte om te krabben. Een krabton kan een geweldige manier zijn om uw kat hiervoor een plek te geven. Krabtonnen zijn meestal gemaakt van hout of tapijt, dus ze zijn ook erg fijn voor de klauwen van je kat.