Ieder jaar kopen steeds meer consumenten een e-bike in plaats van een gewone fiets. Als je een keuze moet maken, dan moet er altijd goed gekeken worden naar de prestaties van de accu. Veel mensen merken dat wanneer zij de e-bike gebruiken, dat de actieradius in de praktijk toch tegenvalt. Je kunt gelukkig zelf nog wel het één en ander doen die gaan over fietsaccu reviseren

Capaciteit accu

Je wil toch ook alles aan doen zodat je accu langer meegaat? Daarom is het goed dat je je gaat verdiepen in alles over fietsbatterij herstellen. Om te beginnen is de accucapaciteit dan van groot belang. Als de capaciteit stijgt, dan heb je meer brandstof. Zo heb je langer ondersteuning van de motor. Je kunt een accu altijd upgraden naar een hogere capaciteit.

Spanning van de banden

Je moet ervoor zorgen dat de banden altijd hard genoeg zijn. Is dat namelijk niet zo, dan geven ze meer rolweerstand. Dit zorgt voor extra energieverbruik als je gaat fietsen. Zorg daarom dat er altijd genoeg lucht in de banden zit.

Bandenspanning controleren

Totale gewicht

Bij de actieradius is ook het totaalgewicht van invloed. Dit gaat dan over de e-bike zelf, maar ook over de bestuurder en de bagage. Een hoger gewicht zorgt voor een grotere belasting van de motor van de fiets. 

Hoe is je rijgedrag?

Welke versnelling gebruik je bij het optrekken en bij het afremmen? Als je gaat starten in een te zware versnelling, dan is dat niet goed voor de actieradius. Je kunt daarom maar beter optrekken in de lichtste versnelling en dan pas rustig schakelen naar een hogere versnelling. De mate van trapondersteuning mag ook niet uit het oog worden verloren. Het beste kun je langere tijd een constante snelheid proberen vast te houden.

Externe factoren

Je hebt nog een aantal factoren welke de actieradius kunnen beïnvloeden zoals tegenwind en de kwaliteit van een wegdek. Maar ook de lage buitentemperatuur kunnen ervoor zorgen dat de energie van de accu wat af gaat nemen. 

Allemaal goede tips die je in acht moet nemen als je wil zorgen dat je accu langer meegaat! Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt en zelf zorg draagt voor een goede accu.