Schuifdeuren zijn altijd al populair geweest. Dit komt door de brede toepasbaarheid en vele voordelen van schuifdeuren. Zo kunnen schuifdeuren zowel binnen als buiten het huis worden gebruikt. Een glazen schuifdeur geeft onder meer een chique uitstraling aan het interieur. In dit artikelen bespreken nog vijf andere voordelen van de glazen schuifdeur.

Meer natuurlijk licht dankzij het glas

Glas zorgt voor een ruimtelijk gevoel in huis waardoor meer licht binnenvalt. Hierdoor zorgt het voor een heldere en open gevoel in huis. Het huis lijkt hierdoor ook opties groter. Met glazen schuifdeuren kun je een ruimte afsluiten, maar ben je toch in contact met alles en iedereen buiten de schuifdeur. Indien er meer behoefte is aan privacy, kun je de schuifdeur voorzien van mat glas. Mat glas zorgt voor minder inkijk, maar je levert hierdoor niet in om het natuurlijke licht. 

Glas past in ieder interieur

Glas is een veelzijdig materiaal wat in alle interieurstijlen past. Met name de rails van de deur kun je afstemmen met het interieur, zodat het in elkaar overloopt. Bij een industrieel interieur past bijvoorbeeld een mat zwarte rails en bij een Bohemian stijl past een houten rails beter. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er geen glazen schuifdeur is die in jouw interieur gaat passen. 

Een schuifdeur bespaart ruimte

Waar een klassieke draaideur ruimte inneemt door de deur zelf, valt een schuifdeur helemaal weg. Bij de klassieke draaideur moet je rekening houden met de vrije ruimte rondom de deur; dus dat je bijvoorbeeld genoeg ruimte hebt tussen het toilet en de deur van het toilet. Een schuifdeur is eenvoudig te plaatsen tegen de wand of aan het plafond. De deur gaat horizontaal open en dicht, waardoor je verder geen rekening hoeft te houden met vrije ruimte. 

Soft close

Heb jij ook zo’n hekel aan deuren die hard dichtslaan wanneer er bijvoorbeeld een raam open staat? Met een schuifdeur is dit verleden tijd! Je kunt de schuifdeur namelijk voorzien van een zogenoemd soft close systeem. Hierdoor wordt de schuifdeur automatisch geremd, waardoor deze geluidloos sluit. Zeker met een glazen schuifdeur is dit wenselijk. Wanneer de deur te hard wordt gesloten kan het glas stuk gaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen en dat kan door het soft close systeem. 

Makkelijk schoon te maken

Doordat een glazen deur doorzichtig en vlak is, kun je deur heel makkelijk schoonmaken. Je ziet de vlekjes, vingerafdrukken en spetters precies zitten. Met een zachte doek en emmer heet water heb je de deur snel schoon. Eventueel kun je ook glasreiniger gebruiken voor een mooie glans. Daarentegen kun je je ook er behoorlijk aan irriteren dat je álles kunt zien op glas ;).