In Nederland wonen we in een koud, nat zeeklimaat waardoor de zomers vaak mild zijn. Maar door de opwarming van de aarde, worden ook de zomers in Nederland steeds heter. Nu zijn de Nederlandse huizen over het algemeen niet gebouwd voor zomerse temperaturen boven de 30 graden. Ventilatoren of airco’s  waren eigenlijk nooit noodzakelijk. Maar nu de zomers steeds heter worden, kan een plafondventilator toch de overweging waard zijn. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een plafondventilator? Lees dan snel verder! 

Waarom kiezen voor een plafondventilator? 

Een ventilator biedt de mogelijkheid om een ruimte te verkoelen. Een plafondventilator zorgt ervoor dat er lucht wordt aangezogen vanaf de achterkant en het weer versneld ventileert aan de voorkant. Door het versnellen van de luchtaanzuiging wordt de lucht gekoeld en voelt de ruimte aangenamer aan. 

Plafondventilator van hout

Een houten plafondventilator kan perfect passen binnen een landelijk of een klassiek interieur. Als je een plafondventilator koopt, wil je dat deze perfect in je interieur past. De houten plafondventilator zorgt voor een duurzame en geruisloze luchtventilatie. Middels een trekschakelaar kun je de ventilator op maar liefst 4 verschillende standen zetten. Deze houten plafondventilator is ook voorzien van verlichting, hiermee koop je gelijk twee vliegen in één aankoop. 

Plafondventilator met afstandsbediening 

Met een ventilator met afstandsbediening doet u een goede aankoop. Als je bijvoorbeeld lekker languit in bed of op de bank ligt, hoef je niet meer op te staan om de ventilator in- of uit te schakelen. Vanaf je luie stoel kun je de plafondventilator bedienen met de afstandsbediening. Met de afstandsbediening kun je de plafondventilator op 4 verschillende standen zetten. Deze ventilator heeft ook een speciale instelling voor zomer- en wintergebruik. Deze ventilator is met name geschikt voor de slaapkamer omdat die geruisloos heeft. 

Plafondventilator met spotjes 

Ben je op zoek naar een plafondventilator met verlichting? Dan heb je keuze uit meerdere plafondventilatoren. De meeste ventilatoren hebben een bolle verlichting in het midden. Hierdoor kun je de plafondventilator prima gebruiken als normale verlichting voor bijvoorbeeld slaap- of woonkamer. Maar wil je een unieke plafondventilator, dan kun je een plafondventilator met spotjes kopen. Spotjes zoals je ze kent bij normale lampen. Dit geeft net een extra sierlijk effect aan de plafondventilator. Je kunt de ventilator in vier verschillende standen zetten en de spotjes kunnen ook op twee manieren worden ingesteld. Het unieke aan deze ventilator is dat je de ventilatorbladen kunt omdraaien. Hierdoor heb je met één ventilator keuze uit twee verschillende kleuren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk het assortiment plafondventilatoren.