Glas is een van de belangrijkste bouwmaterialen op de markt. Het zorgt er namelijk voor dat er voldoende licht in een pand komt, maar ook dat er bescherming is tegen invloeden van buitenaf. Het wordt daarom ook vaak gebruikt voor ramen, deuren en gevels. Met een groot aantal typen op de markt is er altijd een optie voor jouw volgende bouwproject beschikbaar. Een van de opties waar jouw oog op kan vallen is gelaagd glas. Maar wat zijn de belangrijkste kenmerken om rekening mee te houden? En welke voordelen merk je op na de plaatsing ervan? Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte.

Dit houdt gelaagd glas in

Gelaagd glas is een speciaal type glas, dat wordt gemaakt door twee of meer lagen glas met elkaar te combineren. De tussenlaag wordt gemaakt van hoogwaardig, helder kunststof. De lagen glas worden daarna samengevoegd en verhit, zodat de tussenlaag zich verspreidt en zich aan beide zijden van het glas hecht. Het volledige proces voorkomt dat het glas uit elkaar splintert als het breekt. Je kan er hierdoor meer veiligheid mee creëren in de ruimte. Het glas is daarom een veelgebruikte oplossing voor commerciële panden, maar zie je ook steeds vaker in woonhuizen terug.

Veiligheid en inbraakpreventie

Een van de voordelen die je behaalt aan gelaagd glas is de extra veiligheid voor jouw pand. Als er iets tegen glas aankomt, zorgt dit vaak voor scheuren en barsten. Ook komen er kleine glasdeeltjes op de grond. Bij gelaagd glas komen deze splinters en kleine stukjes niet meer voor, waardoor de kans op letsel vele malen lager is. Dit maakt het ideaal voor toepassingen op plaatsen waar menselijk contact waarschijnlijk is, zoals ramen in woningen, kantoorgebouwen en voertuigen. Ook is het veel moeilijker te breken dan standaard varianten. Je beschermt het pand daardoor beter tegen inbraken en diefstallen.

Isolatie tegen invloeden van buitenaf

Het gelaagde glas weer invloeden van buitenaf. Vooral op het gebied van het weren van geluid zijn er veel goede eigenschappen beschikbaar. Zo kan je het glas bijvoorbeeld gebruiken in drukke stadsstraten of bij luchthavens. Je zal de geluiden vrijwel niet meer horen, waardoor je je beter kan concentreren op werkzaamheden. Ook beschermt het glas jou tegen UV-straling. De filter zorgt dat de stralen zoveel mogelijk geblokkeerd worden. Je verbrandt niet meer als je vlakbij het raam zit en de kleuren van het interieur worden ook beter behouden.

Meerdere toepassingen bij het gelaagde glas

Een van de belangrijkste voordelen van gelaagd glas is dat je veel flexibiliteit hebt bij het ontwerpen van het glas voor jouw pand. Zo kan je bijvoorbeeld een volledig helder glas krijgen, maar ook combineren met gekleurd glas. Wil je een bedrukking? Ook dat is mogelijk. Hierdoor zijn er een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Je kan het glas bijvoorbeeld gebruiken voor scheidingswanden, douchecabines, tafelbladen en meubels. Het voegt een moderne uitstraling toe aan interieurs en kan worden aangepast aan verschillende stijlen. Tevens zijn er een groot aantal veiligheidstoepassingen.