De markt wordt steeds competitiever en de stijgende prijzen maken het er ook niet makkelijker op. Vandaar dat het juist nu extra belangrijk om relaties een geschenk te geven zodat ze telkens herinnerd worden aan je bedrijf. Welke relatiegeschenken zullen in 2023 schitteren en welke geschenken verdwijnen steeds verder achter in de bureaulade, dat zetten we graag voor je op een rij. 

Steeds meer digitaal

Laptops, desktops, tablets en mobiele telefoons zijn onderhand niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Op elk moment kan de mail worden gecheckt en de agenda worden bekeken. De populariteit van digitale relatiegeschenken zoals USB-sticks, powerbanks en muismatten groeit daarom ook enorm. Het is namelijk van belang dat een relatiegeschenk vaak wordt gebruikt zodat je bedrijf in het hoofd van je relaties blijft. Door de groei van digitaal werken te combineren met het selecteren van een relatiegeschenk is de kans dat dit geschenk bijna dagelijks wordt gebruikt zeer groot. 

Nuttig geschenk

Hoewel dranken, chocolade en stressballen nog steeds populaire geschenken zijn voor velen, valt het op dat de populariteit van functionele relatiegeschenken toeneemt. Zo is bij relatiegeschenken van Maxilia een groot aanbod aan gadgets, kantoorartikelen en seizoensgebonden items te vinden. Van flessenopeners in plaats van een fles wijn tot actuele geschenken zoals paraplu’s en mondkapjes. Zo blijft het relatiegeschenk langer in gebruik en wordt deze minder snel aan de kant gelegd of zelfs weggegooid. 

Groen, groener, groenst

Duurzaamheid is een term die je steeds vaker hoort, het belang van duurzaamheid in de bedrijfsvoering en dus ook bij relatiegeschenken wordt daarom steeds groter. Vanuit een sociaal standpunt zijn duurzame relatiegeschenken natuurlijk ook een perfecte toevoeging aan je eigen bedrijfsvoering. Met geschenken gemaakt van duurzaam materiaal tot geschenken die worden aangestuurd door duurzame energie, er is steeds meer duurzaamheid te vinden en te schenken waardoor de populariteit van deze relatiegeschenken blijft groeien. 

Het hangt er vanaf

Eén van de relatiegeschenken die door de jaren heen populair is gebleven zijn sleutelhangers met logo. Deze wordt al jaren in allerlei soorten en formaten aangeboden als relatiegeschenk en dat is ook te begrijpen. Het design van de sleutelhangers kan veranderen met de jaren, waarin drijvende sleutelhangers eerder populair waren krijgen sleutelhangers met een extra functie nu vaker de voorkeur. Sleutelhangers met een boodschappenmuntje waren de opvolger, maar nu steeds meer mensen de boodschappen thuis laten bezorgen is er een nieuwe favoriet: sleutelhangers met opener. Deze sleutelhangers worden vaak gekozen gezien ze er elegant uitzien en toch een functie hebben wanneer er een fles opgemaakt moet worden. Door de evolutie van de sleutelhanger blijft deze daarom een van de favorieten voor zowel de schenker als de ontvanger.  

Wat van groot belang blijft is de manier waarop het relatiegeschenk gegeven en gepresenteerd wordt. Past het geschenk bij de branche en wordt het op een passende manier geschonken aan de juiste persoon? Ook maakt een persoonlijke gedachte bij het geselecteerde geschenk veel indruk. Neem deze factoren daarom altijd mee wanneer je op zoek gaat naar een relatiegeschenk om zo een goede indruk achter te laten bij jouw zakenrelaties.