We verwachten dat de Samsung Galaxy Z Flip 5 in augustus aangekondigd zal worden door Samsung, aangezien de voorgangers ook allemaal op de tweede woensdag van augustus bekend werden gemaakt in de afgelopen jaren. De specificaties van de nieuwe Flip 5 zijn nog niet officieel bekend, maar er zijn al een hoop geruchten naar buiten gekomen. Hiermee kunnen we het nieuwe toestel alvast met zijn voorganger gaan vergelijken, de Samsung Galaxy Z Flip 4. Benieuwd of een upgrade de moeite waard is? In dit artikel zetten we de twee modellen tegenover elkaar!

De prijs van de beide toestellen

De adviesprijs van de Samsung Galaxy Z Flip 4 was 1099 euro, dus we verwachten dat de prijs van de Flip 5 meer zal zijn dan dat, aangezien het de opvolger is. Dat is natuurlijk een behoorlijk bedrag, maar dat zijn we inmiddels wel gewend van de luxere modellen van Samsung. De officiële prijs en beschikbaarheid van de Samsung Galaxy Z Flip 5 is nog niet bekend, maar zo heb je in ieder geval alvast een richtprijs. Een officiële Samsung Flip 5 review is er uiteraard ook nog niet, aangezien de telefoon nog niet uit is. Maar we kunnen wel alvast de specificaties uit de geruchten vergelijken met die van de Samsung Flip 4. Dat gaan we hieronder dan ook doen!

Het ontwerp van de telefoons 

De Samsung Galaxy Flip 4 heeft een mooi ontwerp en is verkrijgbaar in wel 75 verschillende kleuren. Alle kleuren hebben een matte afwerking en het toestel heeft platte, roestvrij stalen randen en een horizontale vouw. Je kunt het toestel niet compleet dubbelvouwen, dus er is een opening naast het scharnier. Aan de buitenkant zit nog een kleiner scherm, zodat je ook een scherm hebt wanneer je het toestel opvouwt. Volgens geruchten krijgt de Samsung Flip 5 een vergelijkbaar design, met een 3,3 inch scherm aan de buitenkant als de telefoon op is gevouwen. Er zullen wel een aantal verbeteringen komen in het ontwerp, waaronder het ontbreken van de opening naast het scharnier. Daarnaast verwacht men dat de IP-classificatie beter zal zijn dan die van de Flip 4, mogelijk zelfs een IP-67. Dit betekent dat het toestel bestand is tegen stof. Dit zal hoogstwaarschijnlijk het gevolg zijn van het ontbreken van de opening naast het scharnier. 

De schermen van de Samsung Flip 4 en Samsung Flip 5 

De Samsung Galaxy Z Flip 4 beschikt over een 6,7 inch AMOLED display als het uit is geklapt, met een resolutie van 2640 x 1080 pixels met een pixeldichtheid van 425ppi. De adaptieve vernieuwingsfrequentie beweegt tussen de 1Hz en 120 Hz, zodat alle filmpjes en animaties soepel afspelen op de telefoon. Aan de achterkant heeft de Flip 4 een 1,9 inch AMOLED-scherm met een resolutie 512 x 260 pixels en een pixeldichtheid van 302ppi. De verwachting is dat de Samsung Flip 5 een scherm aan de achterkant zal krijgen van 3,3 inch, dus een stuk groter dan die van zijn voorganger. 

Conclusie 

Al zou de Samsung Flip 5 er volgens velen erg gelijk uitzien ten opzichte van de Flip 4, lijken er toch een aantal grote verbeteringen te zijn. Denk aan het ontbreken van de opening bij het scharnier, waardoor de telefoon ook bestand is tegen stof en het grotere scherm aan de achterkant dat 3,3 inch wordt in plaats van 1,9 inch. Of jij het een upgrade waard vindt, is uiteraard jouw eigen keuze!