De leukste en feestelijkste maand van het jaar is bijna aangebroken! Het is bijna december en we gaan ons weer bezig houden met cadeautjes voor Sinterklaas en Kerstmis. Het is hartstikke leuk om grote cadeaus te geven, gezellig met zijn allen bij de openhaard met pepernoten of rondom de kerstboom. Maar Sinterklaas en de Kerstman zijn in deze maand heel druk en hebben niet altijd tijd om bij iedereen langs te gaan met grote cadeaus. Daarnaast zitten we in een onzekere, dure tijd en letten we veel meer op onze centjes. Heb je er wel eens aan gedacht om je dierbaren een cadeautje via de post te sturen uit naam van Sinterklaas of de Kerstman? Brievenbuscadeautjes zijn een stuk goedkoper dan pakketjes en er zijn tal van leuke presentjes die door de brievenbus passen.

De kosten voor het verzenden van een brievenbuscadeautje

Je kunt kleine cadeautje in een envelop verzenden en de prijs van het verzenden is afhankelijk van het gewicht:

0-20 gram: € 0,96
20-50 gram € 1,92
50-100 gram € 2,88
100-350 gram € 3,84
350-2000 gram € 4,10

Niet alle cadeautjes passen in een envelop, maar gelukkig zijn er ook speciale brievenbuspakketjes. Dit zijn stevige doosjes die precies door de brievenbus passen. In deze doosjes past een iets groter cadeau, maar je kunt er ook meerdere kleine cadeautjes in kwijt. Het verzenden van een brievenbuspakketje heeft een standaardprijs van €4,10 en het pakketje mag een maximale afmeting hebben van 38×26,5×3,2 cm en een maximaal gewicht van 2 kilogram. 

Ideetjes voor leuke brievenbus cadeautjes

Wat zijn nou leuke cadeautjes die door de brievenbus passen? Er zijn webshops die kant- en-klare brievenbuscadeautjes aanbieden zoals doosjes met droogbloemen, kleine plantjes, spelletjes en heerlijke zoetigheden zoals chocolade, bonbons en zelfs vers gemaakte brownies. Het is misschien nog wel leuker om zelf een doosje samen te stellen met een cadeautje en een zelf geschreven kaartje. Je kunt de keuken in gaan om zoetigheden te bakken of langs de winkels gaan om iets samen te stellen. Denk aan puzzels, vinger poppetjes of boekjes voor kinderen, gezichtsmaskers en chocolade voor je beste vriendin, een bioscoopbon met snoep en snacks voor je broer en een leuk plantje met een reep chocolade voor je (schoon)moeder. Kortom; genoeg keuze aan cadeautjes om de komende maand te versturen via de brievenbus. Ik denk dat jouw dierbaren en bekenden heel erg verrast zullen zijn!