Een date night in de zomer is heerlijk! Of je je (potentiële) lover nu al lang kent of nog niet: maak er een leuke avond van. Natuurlijk wil je er op je mooist uitzien. Hoe zorg je nu voor een sierlijke en zomerse look? Check deze tips.

Luxe zomerjurk

Hét kledingstuk voor een warme zomerdag? Dat is toch wel de jurk. Elegant en luchtig: stijl en comfort komen samen. Je kunt goed uitpakken met een avondjurk voor dames. Zo voel je je de fraaiste versie van jezelf tijdens de date. Draag de jurk in een vrolijke kleur of juist met een print. Zomerse kleuren zijn bijvoorbeeld geel, oranje, rood of groen. Qua fit is een zwierige jurk perfect, denk aan een wrap dress. En zo’n jurk zit heerlijk.

Casual kleding

Is een jurk toch niet helemaal iets voor jou? Dat is uiteraard prima: draag vooral waar jij je goed bij voelt. Een jumpsuit is bijvoorbeeld ook een plaatje. Of een stoere (korte) jeans met een luchtig T-shirt erin gestoken. Draag in ieder geval kleding die ademt, want dat is wel nodig op een warme zomeravond. Maar breng tegelijkertijd een trui of jasje mee, voor als het toch afkoelt buiten.

Bijpassende accessoires

Combineer de outfit met bijpassende accessoires. Welke schoenen trek je bijvoorbeeld aan? Een hakje is sierlijk, en kan prima als je niet veel hoeft te staan of lopen. Of ga voor sandalen, voor net wat meer comfort. Al kun je veel outfits ook prima met sneakers combineren, zeker als je van een casual look houdt. Het is ook maar net wat het best past bij jouw stijl! Een handtas is een handig accessoire, om je benodigdheden in te stoppen. Dat komt dus altijd van pas. Dan zijn er nog optionele accessoires, zoals een leuke riem of speelse sieraden.

Stem je outfit af

Stem je outfit af op de date die je tegemoet gaat. Een actieve date vraagt immers om andere kleding dan een relaxte date. Bij een chic diner kies je voor een sierlijke outfit. Ook als je naar de bioscoop gaat, past dit goed. Maar ga je lang wandelen of iets anders actiefs doen samen? Dan is het vooral belangrijk dat je outfit comfy is. En dan is er nog de verrassingsdate, waarbij je vooraf helemaal niet weet wat er op de planning staat. Qua looks is een middenweg in dat geval de slimste keuze: draag een leuk jurkje, maar dan wel met praktische schoenen eronder.

Zomerse make-up

Wil je wat make-up opdoen? Kies voor een zomerse look. Dit houdt in dat je voor onopvallende make-up gaat, met een natuurlijke uitstraling. Smeer geen lagen foundation en blush op bijvoorbeeld. Met mascara en highlighter ben je er misschien al. Een zachtrode lipstick past hier ook nog goed bij. Maar meer is er wellicht niet nodig.

Frisse geur

Zorg dat je lekker ruikt, want ook dat is belangrijk tijdens een date. Doe in ieder geval genoeg deodorant op. Dat is immers wel nodig op een warme zomerdag. Misschien kun je tussendoor nog even nieuwe deodorant aanbrengen. Ook een parfum is welkom, in een subtiele zomergeur. Ga voor een lekker fris geheel!