Je terugtrekken in een plek die alleen voor jou is bestemd? Creëer je eigen mancave! Welke man wil dat nou niet? Een plek waar jij even op jezelf kunt zijn, zonder gepraat van anderen. Je komt volledig tot rust en stort je even op wat tijd doorbrengen in je eentje. Of dit nu is door een avond te gamen, een voetbalwedstrijd te kijken of een serietje op te zetten: in een mancave kan dit. Benieuwd hoe jij je eigen mancave creëert? Wij geven je drie tips hoe je dit voor elkaar krijgt.

1. Gave gadgets

Bij een mancave denk je al snel aan coole gadgets die de ruimte een nóg gavere sfeer geven. Denk bijvoorbeeld aan een grote flatscreen TV of beamer. Deze kan gebruikt worden om avonden volop te gamen, maar ook om voetbalwedstrijden op grote schermen te checken. Of natuurlijk je favoriete Netflix serie te streamen. Andere gave gadgets voor een mancave zijn bijvoorbeeld een goed geluidssysteem of een mini koelkast waar je gekoelde drankjes kunt bewaren.

2. Comfortabele zitplekken

Wat jouw mancave compleet maakt, zijn comfortabele zitplekken. Je wilt er immers de hele avond kunnen zitten zonder last te krijgen van een zere rug, kont of nek. Plaats daarom een fijne, comfortabele bank in je mancave. Een bureaustoel kan natuurlijk ook. Zorg wel voor meubelwieltjes onder de bureaustoel om krassen of andere beschadigingen aan de vloer te voorkomen. Voor meubelwielen, stoelpootdoppen of andere vloerbeschermers onder je meubels kun je kijken op Vloerglijders.nl.

3. Decoraties

Hoe je jouw mancave echt sfeer geeft? Goede decoraties! Decoratie dat haast mancave ‘schreeuwt’. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dartbord, poster of metalen bordje aan de muur? Of een verzameling van bier viltjes? Je kunt het zo gek nog niet bedenken. Extra leuk maken? Geef de mancave een persoonlijke touch door iets aan decoratie toe te voegen wat helemaal past bij wie jij bent als persoon.