Droom je van een prachtige Ibiza-style tuin waar je kunt ontspannen en genieten van de relaxte sfeer van het eiland? Met een paar eenvoudige tips kun je deze sfeer naar jouw eigen buitenruimte brengen. Een Ibiza-style tuin kenmerkt zich door een combinatie van natuurlijke materialen, mediterrane planten en een bohemian sfeer. Hieronder worden 3 tips om een Ibiza-style tuin te creëren gedeeld, zodat je elke dag het gevoel hebt alsof je op vakantie bent.

Gebruik natuurlijke materialen

Een belangrijk kenmerk van een Ibiza-style tuin is het gebruik van natuurlijke materialen. Kies voor houten elementen zoals een houten tuintafel, pergola of vlonder. Ga voor rotan of bamboestoelen en loungemeubelen om een bohemian sfeer te creëren. Plaats grote terracottapotten met mediterrane planten zoals palmbomen, olijfbomen en vijgenbomen. Denk ook aan natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen voor kussens, gordijnen en parasols. Door natuurlijke materialen te gebruiken, breng je de ontspannen en natuurlijke sfeer van Ibiza naar jouw eigen tuin.

Creëer een loungehoek 

Een Ibiza-style tuin is perfect om te ontspannen en tot rust te komen. Richt daarom een comfortabele loungehoek in waar je kunt relaxen en genieten van de omgeving. Kies voor een grote loungeset met zachte kussens in natuurlijke tinten. Voeg een paar hangmatten toe waarin je heerlijk kunt schommelen en wegdromen. Plaats een laag tafeltje in het midden waar je je drankje en snacks op kunt zetten. Omring de loungehoek met groene planten en bloemen om een natuurlijke en rustgevende ambiance te creëren. Met een gezellige loungehoek haal je de ultieme Ibiza-vibe naar jouw eigen tuin.

Beige tinten

Een Ibiza-style tuin staatbekend om de levendige uitstraling en beigetinten. Voeg bijvoorbeeld beige of witte kussen toe of gebruik een houtenparasol. Verder kan je plekken zoals een veranda in deze kleuren verven. Met plaids of tapijten creëer je een echte Ibiza-style. Hang decoratieve lantaarns op in verschillende kleuren en maten voor een gezellige verlichting in de avonduren. Dit is ideaal, om voor een langere tijd te kunnen genieten van je tuin, namelijk ook in de avonduren. Denk ook aan kleurrijke bloempotten en keramische tegels voor een speelse touch.

Inspiratie van het eiland

Met deze 3 tips kun je jouw eigen Ibiza-style tuin creëren en de relaxte sfeer van het eiland naar jouw buitenruimte brengen. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe om een authentieke en natuurlijke uitstraling te creëren. Richt een comfortabele loungehoek in waar je kunt ontspannen en genieten van de omgeving. Voeg beige accenten toe met kussens, decoratieve lantaarns en accessoires om een bohemian sfeer te creëren. Laat je inspireren door het prachtige eiland en maak van jouw tuin een plek waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur en heerlijk kunt ontspannen.