Steeds meer Nederlanders zien de voordelen in van een gezonde levensstijl. De tijd dat overmatig bier drinken, sigaren roken en televisie kijken stoer was, lijkt definitief voorbij. Helaas resulteert dit vaak in een ander (onhoudbaar) uiterste. Men is geneigd om minimaal zes dagen per week actief te gaan sporten. Vervolgens worden er enkel pure, biologische voedingsmiddelen gegeten. En tot slot wordt elke minuut vrije tijd ingevuld met yoga, mindfullness en het lezen van zelfhulpboeken. Geen mens houdt dit een leven vol. Hoe kunnen we een lifestyle vinden waarin deze balans weer hersteld wordt?

Zorg voor een actieve lifestyle

Om gezonder te leven plannen veel mensen sportieve activiteiten naast hun dagelijkse bezigheden. Hier gaat het helaas mis. Op deze manier is de activiteit een extra bovenop je al drukke agenda. Er komt dan vroeg of laat een moment waarop je hier niet meer aan kunt voldoen. Het is daarom veel slimmer om je activiteiten te verweven met je dagelijkse bezigheden. Zo is het geen extra, maar een vervanging. Maar hoe dan?

De natuur als je winkelcentrum

Een manier om dit te doen is de natuur gebruiken voor je dagelijkse voedselvoorziening. Als je in het bezit bent van de juiste vergunningen kun je bijvoorbeeld gaan jagen, om zo je eigen verse vlees te verkrijgen. Laat je goed informeren door een zaak als Senza Dubbio voor de juiste jachtkleding, en trek erop uit. Op deze manier zorg je voor je dagelijkse behoefte aan voedsel, terwijl je actief bezig blijft. De combinatie om fit te blijven.

Hetzelfde kun je natuurlijk doen met groenten, fruit, kruiden en paddenstoelen. Veel Nederlanders weten niet dat onze natuur vol staat met eetbare planten. Je moet alleen wel weten waar je moet zoeken! Door je hier in te verdiepen kun je een volledige maaltijd uit de natuur halen die gezonder is dan de meeste ingrediënten uit de supermarkt. Maar let wel op! Het is niet overal toegestaan om wild te plukken, en er kleven ook risico’s aan. Sommige planten kunnen zeer gifitg zijn, en andere kunnen zijn vervuild door een weg of industrie. Verdiep je dus goed in wat je wél en niet kunt eten. 

Praktische tips boven strenge aanpassingen

Om fit te blijven is een actieve lifestyle dus de sleutel. Blijf hierbij weg van strenge dieeten en ingrijpende aanpassingen aan je leven. Vervolgens kun je jouw gezonde levenstijl aanvullen door praktische tips te volgen. Websites zoals Fitwelzijn schrijven regelmatig over methodes die helpen om fit te blijven. Vaak is er met een aantal kleine aanpassingen al een hoop te verbeteren. Maak van deze gewoontes routines en je houdt ze eenvoudig vol. Begin vandaag nog met een kleine aanpassing en bouw het rustig op. Je zult na verloop van tijd vanzelf de effecten merken op je lichaam en geest. Dus doe snel je laptop dicht of telefoon weg en ga de natuur in!