Als je op zoek bent naar elektronica, dan ben je vast wel de term “refurbished” tegengekomen. Veel mensen hebben de misvatting dat refurbished een kapot product is dat is gerepareerd. Maar dit is niet het geval. In dit artikel zullen we dieper duiken in het proces van refurbished en zullen we de veelvoorkomende verwarring verhelderen. 

Het proces van refurbished

Refurbished elektronica is vaak afkomstig uit het bedrijfsleven of restvoorraden en zijn in goede staat. Het is zonde om geen gebruik te maken van deze elektronische producten. Refurbished aanbieders kopen dit soort producten in en doen een grondige controle. Een refurbished product wordt getest op eventuele defecten en gebreken. Als er problemen worden ontdekt, worden deze onderdelen gerepareerd of vervangen door originele onderdelen. Daarna wordt het apparaat schoongemaakt en wordt er een laatste check gedaan. Het proces heeft als doel om problemen op te lossen, waardoor een refurbished apparaat weer verkoopbaar is. Kortom refurbished producten zijn in goede staat. Het kan zijn dat er onderdelen zijn die vervangen moeten worden, maar dit betekent niet dat het gehele product niet werkt.

Duurzaam en goedkoop

Een refurbished product is betrouwbaar door al die grondige checks, maar wist je dat een refurbished product ook nog eens duurzaam is en dat voor een mooie prijs. Door een refurbished product aan te schaffen verleng je de levensduur van een product. Dit betekent dat je minder snel een nieuw product hoeft te kopen. Bij het produceren van nieuwe elektronische producten komen er schadelijke stoffen vrij. De productie van elektronica vereist gebruik van verschillende chemicaliën en materialen die potentieel schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. Door te kiezen voor een refurbished versie zorg je voor minder CO2-uitstoot. Naast dat een refurbished apparaat een bewuste keuze is, is het ook vele malen goedkoper dan een nieuw apparaat in de winkel. Ben je dus op zoek naar een goede deal voor de iPhone 11 en ben je ook nog eens milieubewust. Dan is een refurbished iPhone 11 ideaal voor jou. Je kunt tientallen tot honderden euro’s besparen en het milieu een handje mee helpen. 

Conclusie

Refurbished betekent niet dat het product kapot was. Het verwijst naar elektronische producten die zijn gebruikt en opgeknapt. Mocht er eventuele problemen voorkomen dan wordt dit netjes opgelost. Je hebt ook wel eens dat een apparaat alleen een grondige schoonmaak nodig heeft en verkoopklaar is. Refurbished producten kun je ook wel vergelijken met nieuwe producten in de winkel. Beide zijn 100% functioneel, alleen wordt een refurbished apparaat nog grondig gecheckt. Zo krijg je altijd een apparaat die goed functioneert. Bij Refurbished.be worden alle elektronische apparaten gecontroleerd op minimaal 50 punten. Daarnaast krijg je altijd 3 jaar garantie op je aankoop. Zo ben je altijd verzekerd van een goed werkend product zonder defecten.