De zoektocht naar liefde wordt tegenwoordig steeds gemakkelijker, maar daardoor ook steeds moeilijker. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het is wel waar. Denk maar eens aan al die datingapps die je kan downloaden. Zelfs Facebook heeft een dating omgeving waar je de ware kan ontmoeten. Hierdoor heb je letterlijk duizenden profielen binnen handbereik. Dit is fijn, maar het zorgt er ook voor dat je door de ‘liefdesbomen’ het ‘liefdesbos’ niet meer ziet. Als je serieus op zoek bent naar een aanvulling in je leven is speeddaten iets voor jou! Gelukkig worden er overal events georganiseerd die met daten te maken hebben. Of je nou wilt speeddaten Den Haag, Amsterdam, Utrecht of Staverden (het kleinste dorp van Nederland); er is altijd iets te beleven!

Waarom speeddaten?

Er zijn vele voordelen van speeddaten. Een voordeel is dat de mensen die er op af komen vaak wat serieuzer op zoek zijn naar een partner. Op apps en social media draait het voor velen om lust en het is vaak lastig te bepalen hoe iemand anders erin staat. Met name op een eerste date is dat vaak een onderwerp dat lastig is om aan te kaarten. Waar jij misschien een open boek bent, laat degene waarmee je contact hebt minder los over intenties. Dat wordt  bij speeddaten duidelijker. Daarnaast dient het format er uitstekend voor om zulke vragen te stellen. Je hebt namelijk maar weinig tijd om elkaar te leren kennen.

Snel tot de kern

Nog een voordeel is dat je met speeddaten snel tot de kern komt. Online gaat het snel over triviale dingen en daarnaast kan het lang duren voor iemand reageert. In de setting van speeddaten kan je niet om elkaar heen. Sterker nog, je wil er zo snel mogelijk achter komen of jullie bij elkaar passen. Vind je het lastig om moeilijke vragen te stellen? Dan kan je het tijdens het speeddaten ook luchtig houden met vragen als; “als jij een cupcake was, welke smaak zou je dan hebben?”

Grotere succeskans

En zo zijn er meer voordelen aan speeddaten. Je kan na afloop je dates met elkaar vergelijken en opnieuw op date gaan met wie je een klik had. Dit hoef je natuurlijk niet te beperken tot één persoon. Zaten er drie geschikte kandidaten tussen? Dan kun je hen allemaal op vervolgdate vragen! Zorg er dan wel voor dat het aparte dates zijn en dat je niet per ongeluk met die drie dates aan dezelfde tafel in het restaurant beland. Dat zou nogal ongemakkelijk zijn.

Lijkt speeddaten iets voor jou? Kom dan hier in contact over speeddaten.