Wanneer u pallets opslaat, vooral wanneer u ze op een palletstelling opslaat, is het belangrijk ze op hun planken op te slaan en te stapelen. Het is niet aan te raden uw pallets op hun zijkant op te slaan. Het is daarnaast zeer belangrijk om een goed reparatieprogramma te gebruiken, zodat ze in een goede staat blijven. Wanneer pallets beschadigd zijn en gerepareerd moeten worden, zijn ze vaak minder stabiel en zeer vatbaar voor breken en omvallen. U wilt zeker niet dat dat gebeurt en ze iemand kunnen verwonden.  Alleen al een losse spijker of een ontbrekende dekplank kan de stabiliteit van een pallet aantasten. Het is dus raadzaam dat u uw paletten regelmatig inspecteert op beschadigingen en reparaties. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij aanbieders als Begra om kennis op te doen over de verschillende mogelijkheden.

Binnenopslag voor pallets

Het binnenshuis opslaan van pallets wordt geregeld en gecontroleerd door de overheidsinstanties omdat dit ten alle tijden veilig dient te gebeuren. Hun richtlijnen zeggen dat de opslagruimte voor pallets een goede branddekking moet hebben voor minstens een uur, en ook de bedekking van de muur voor drie uur. Pallets mogen maar tot een maximale hoogte opgestapeld worden om valgevaar te voorkomen en de veiligheid van het personeel te waarborgen. Het is raadzaam voor een ieder zich hierin te verdiepen. De richtlijnen zijn een goed begin voor de opslag van pallets om ervoor te zorgen dat inventaris, magazijn en werknemers veilig zijn. Het volgen van deze tips zal de kans op brand en het instorten van pallets drastisch verminderen.

Een Flatbed Trolley

Dit soort wagens kunnen niet worden geparkeerd als ze niet in gebruik zijn. Ze zijn zeer geschikt voor het verplaatsen van zware producten. Ze zijn ook zeer geschikt voor het stapelen van grotere hoeveelheden kleinere artikelen. Hun grote vlakke oppervlakken kunnen een redelijke hoeveelheid gewicht dragen, terwijl hun zwenkwielen het manoeuvreren vergemakkelijken. Het maakt zelfs niet uit of er een volle lading wordt vervoerd. Dit soort wagentjes zijn verkrijgbaar in robuust multiplex of als dek met stootstrips. Ze zijn ook heel anders dan andere soorten steekwagens.