Als het gaat om kleding, proberen heel wat mannen zich er vrij gemakkelijk vanaf te maken in ons land. Kijk om je heen in een willekeurige drukke winkelstraat, en je ziet vooral veel jeans en T-shirts voorbijkomen. Niets mis mee, het is nu eenmaal wat veel mensen graag dragen en wat ook nog eens lekker zit. Maar een heek klein beetje meer, je look een beetje meer uniek maken dan je nu misschien doet, dat is makkelijker dan je denkt. En leuker, bovendien, want uiteindelijk is het toch best fijn om er niet precies als talloze anderen uit te zien, niet?

Houd het bij je eigen smaak

Wat meer aandacht besteden aan je outfit en je looks, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je dingen moet gaan dragen die helemaal niet bij je passen. Allesbehalve zelfs. Voel jij je het prettigst in een goed shirt en een fijne jeans, dan is helemaal niemand erbij gebaat als je je opeens een nette pantalon en overhemd aan laat meten. Je zal je er niet snel op in je gemak voelen, en dat straal je uit. Misschien kun je tijdens werktijd niet anders, en moet je netjes gekleed gaan, maar draag in je vrije tijd toch vooral dingen waar je je helemaal comfortabel bij voelt.

Natuurlijk kan het geen kwaad om zo nu en dan eens om je heen te kijken, en eens te zien of er niet meer is dan je nu in je kast hebt dingen. Een soort shirt, een model jeans of gewoon een kleur die je nog niet hebt, die je nog nooit geprobeerd hebt, maar wat wel bij je past. Zo ontdek je nog eens iets, en ontwikkel je ook wat meer een persoonlijke stijl.

Maak het af met accessoires

Waar veel mannen nog aardig wat winst kunnen behalen, is op het gebied van accessoires. We zien dat steeds meer horloges heren goed weten te behagen, ook als fashion item. Juist een opvallend horloge kan een look iets unieks geven, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Je hoeft echt niet meteen een verzamelaar te worden of voor de duurste exemplaren te gaan, ook als je gewoon een exemplaar uitkiest dat je mooi vindt en in jouw prijsklasse valt, kan hij je outfit echt ophalen.

Hetzelfde geldt voor herenschoenen. Ook op dat gebied is er veel meer mogelijk dan je misschien denkt. Je kunt eens wat nettere of stoerdere schoenen of boots kopen dan je normaal misschoen doet. Maar ook als je graag sneakers draagt, kun je je met een opvallend paar echt onderscheiden. Het zijn de details die het verschil kunnen maken!