Het is tegenwoordig een stuk normaler om enkele dagen per week vanuit huis te werken. Dit scheelt je een hoop reistijd en benzine! Toch brengt thuiswerken wel een aantal uitdagingen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk afgeleid raken omdat je stof ziet liggen en je moeite hebt met concentreren. Voor je het weet sta je met de stofzuiger in je handen… Het is daarom belangrijk dat je een fijne werkplek creëert waar je je goed kunt concentreren en je het gevoel hebt dat je echt ‘naar je werk gaat’. Lees dus snel verder voor 5 tips om je werkplek in te richten voor een succesvolle werkdag.

1. Goede koffie/thee

De meeste mensen kunnen hun dag niet beginnen zonder een goede bak koffie of thee. Zeker nu het kouder wordt, is het prettig om de dag met iets warms te beginnen. Bovendien kunnen we allemaal de cafeïne uit een sterke bak koffie of thee wel gebruiken om de werkdag goed van start te gaan.

2. De juiste stoel met bureau

Op je werk ben je voorzien van prettige bureaustoelen en een bureau dat je aan kunt passen aan je gewenste hoogte. Thuis heb je hier misschien geen ruimte of budget voor. Toch is het wel heel slim om een goede stoel te kiezen waar je goed en rechtop op kunt zitten. Hiermee voorkom je een hoop rug en nekklachten. Bovendien zul je met een goede zithouding een actievere houding hebben, zowel fysiek als mentaal. Aan de slag dus!

3. Fijne kamertemperatuur

Enkele weken geleden zag je overal screenshots voorbij komen van mensen die met een kleedje over hun schouders in hun werkkamer zaten. De gas prijzen liggen erg hoog en we proberen allemaal te besparen. Maar wanneer je 8 uur op een dag in een ruimte zit, is het misschien toch beter om te investeren in zuinige radiatoren. Oude radiatoren geven aanzienlijk minder warmte af. Op Radiatoraanbiedingen.nl kun je terecht voor efficiëntere radiatoren. Hier heeft je hele huis profijt van!

4. Planten

Planten kunnen niet alleen bijdragen aan een prettige werkomgeving, maar ook aan gemotiveerd thuiswerken. Door een aantal luchtzuiverende planten in je werkruimte te plaatsen, kan dit een positief effect hebben op je gemoedstoestand en je concentratievermogen. Zo kun je thuis gemotiveerd en productief blijven werken.

5. Voldoende licht

In een donkere ruimte moeten je ogen harder werken. Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht zodat het je minder moeite kost om de dag vol te houden. Lukt het je niet om licht van buiten naar binnen te halen? Kies dan een prettige lamp en pas je beeldscherm hier op aan. Heb je nog steeds last van vermoeidheid, dan is het goed om eens te kijken naar een bril die blauwlichtfilter. Hierdoor zul je ’s nachts beter kunnen slapen en zul je minder vermoeidheid en hoofdpijn van je computerscherm ervaren.