Geknisper van vuur, warmte, een heerlijke geur en heel veel gezelligheid: dit zijn de associaties die veel mensen hebben als ze denken aan een open haard. Het is dan ook zeker de moeite waard om te overwegen of je een mooie open haard in je huis wilt hebben. Er gaan heel wat voordelen mee gepaard en daarnaast kun je heel gemakkelijk en snel online je haardhout kopen, waardoor je nooit zonder vers hout komt te zitten. Benieuwd naar de grootste voordelen? Hier vind je vier redenen om te kiezen voor een open haard!

1: Een open haard is enorm sfeervol 

De belangrijkste reden om voor een open haard te kiezen is de gezelligheid en sfeer die het met zich mee brengt. Zie je jezelf al zitten op de bank, met een goed glas wijn en een mooi boek, terwijl op de achtergrond het geknisper en geknetter van het vuur klinkt? Je voelt de warmte van het vuur terwijl je je nog eens lekker in de hoek van de bank nestelt. De open haard is een absolute aanwinst voor jouw woning, omdat je hiermee kiest voor de optimale sfeer en gezelligheid! 

2: Ontdek de vele soorten open haarden

Er zijn heel wat soorten open haarden te vinden, waardoor jij gemakkelijk en snel in staat bent iets te vinden dat aan je wensen voldoet. Een open haard is verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen en ook de ideale omvang is snel te vinden. Er zijn onder andere houthaarden, gashaarden en elektrische haarden beschikbaar. Het is aan jou om te bepalen wat je het beste past bij jouw wensen, zodat je zeker weet dat je heel wat jaren gaat genieten van een mooie open haard.

3: Ombouwen tot energiezuinige variant

Heb je al een open haard? Dan kun je deze ook laten ombouwen tot een energiezuinige variant. Wanneer je veel gebruik maakt van je open haard, gaan je stookkosten omlaag, omdat je al genoeg warmte krijgt van de haard. En wanneer je er daarnaast ook nog voor kiest om je huidige open haard om te bouwen tot een energiezuinige variant, ben je in staat om veel geld te gaan besparen. Ontdek zelf je mogelijkheden voor een open haard in jouw woning!

4: Altijd warmte in huis

Met een open haard ben je altijd verzekerd van warmte in huis. Mocht het voorkomen dat de stroom uitvalt en je geen elektriciteit hebt, heb jij zeker warmte in huis. Je kunt jouw woning warm houden zonder dat je last hebt van de kou. Dit is een handig bijkomend voordeel van de gezellige open haard!