Het geeft een warme sfeer in huis

Er zijn veel soorten vloeren, maar één ding is zeker: hout blijft de vloer met de warmste uitstraling. Hout is een natuurlijk materiaal en geeft een warme, natuurlijke  en unieke uitstraling aan je huis. Houten vloeren zijn tijdloos en makkelijk te onderhouden. Het past in elk interieur en je kunt het laten afwerken naar de kleur die bij je woon wensen past!

De mogelijkheden zijn eindeloos met een houten vloer

Kies voor een robuuste uitstraling met veel noesten of juist zo weinig mogelijk om een wat rustigere uitstraling te geven. Noesten zijn plekken waar takken gegroeid hebben in de boom. Mocht je er niet van houden dan kun je aangeven bij de parketspecialist – die helpen je dan met jouw persoonlijke wensen. Ga eens langs bij een showroom en bekijk de vele diktes, lengtes, afwerkingen, houtsoorten en houtsorteringen – er zit altijd wel wat.

Het is een duurzame vloer

Houten vloeren zijn duurzaam en daarom een goede investering voor een langere tijd. Heeft je vloer na 20 jaar krassen en/of ben je na die tijd de kleur zat? Dan kun je je vloer weer laten schuren en een hele andere afwerking in uitstraling kiezen. Hierdoor hoeft de vloer er niet helemaal uit en je vloer ziet er uiteindelijk weer helemaal als nieuw uit. Deze vloeren gaan vaak een heel mensenleven mee bij normaal huishoudelijk intensief gebruik. Ze zijn tijdloos, chique maar kunnen ook modern zijn. Denk bijvoorbeeld aan een brede walvisgraat of een vloer in visgraatpatroon.

Vloerverwarming is mogelijk

Vloerwarming is in tegenstelling tot reguliere radiatoren duurzamer. De productiekosten zijn lager en het is effectiever dan een radiator, hierdoor kun je energie besparen. Hout neemt de warmte van de ruimte goed op – je vloer zal hierdoor erg comfortabel aanvoelen! Neem contact met de parketspeciaalzaak om erachter te komen welke houten vloer het beste geschikt zijn voor vloerverwarming en wat de beste opties zijn voor jouw leefomgeving, budget en wensen.