Halloween is een feestdag die in Nederland eigenlijk nooit zo populair was, maar je merkt dat het de afgelopen jaren ook in ons land steeds groter aan het worden is. In Amerika is Halloween ieder jaar een spektakel en die kant begint het hier ook op te gaan. Er zijn steeds meer evenementen rondom de speciale dag en mensen organiseren ook ieder jaar Halloweenfeesten. Heb jij jouw outfit al klaarliggen voor Halloween? Of kun je nog wel wat hulp gebruiken? In dit artikel geven we je 3 tips om je goed voor te bereiden op deze griezelige feestdag!

Het ideale Halloween kostuum 

Het belangrijkste dat je moet regelen voor Halloween is natuurlijk het kostuum dat je gaat dragen. Het is goed om hier ver van tevoren al over na te gaan denken, zodat je op tijd iets kunt maken of bestellen. Zeker als je iets unieks wil, want doordat de feestdag hier nog niet zo populair is als in Amerika, vind je in de winkels niet echt een origineel Halloween kostuum. Bedenk dus op tijd welke rol je dit jaar wil gaan vertolken. Denk naast het kostuum ook aan accessoires en eventuele make-up of schmink die je nodig hebt om jouw outfit helemaal af te maken. 

De perfecte Halloween decoratie 

Als jij fan bent van horror en Halloween, wil je natuurlijk ook je huis mooi aankleden voor de spookachtige feestdag. In Nederland is het nog niet verplicht om je huis te decoreren, zoals dat in Amerika wel bijna is, maar steeds meer mensen gaan het doen. Dat betekent dus dat jij je ook niet meer in hoeft te houden als jij je woning lekker over the top wil aankleden. Bij veel carnavals winkels vind je ook Halloween decoratie, maar dit zullen meestal niet de meest unieke en spectaculaire dingen zijn. Wil je dit we graag, dan kun je het beste online je decoratie bestellen voor Halloween! 

De beste horrorfilms

Als je echt een fan bent van horror, wil je in oktober natuurlijk ook graag enge films kijken in plaats van alleen maar naar Halloween feesten gaan. Maar welke films kun je nu het beste kijken tijdens en rondom Halloween? De films van de Halloween-reeks zijn uiteraard een inkoppertje. Ze volgen het leven en de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Michael Myers. Het zijn heerlijke films als je van slashers houdt en de reeks bestaat inmiddels uit 13 films, dus je kunt wel even vooruit. Ben je niet zo’n held, maar wil je toch graag een film in het thema van Halloween kijken? Kies dan voor Nightmare Before Christmas, een animatiefilm van Tim Burton. De film is niet eng, maar heeft wel een Halloween sfeer!