Word jij iedere ochtend wakker met nekklachten? Dan is het raadzaam om jouw matras eens goed onder de loep te nemen. Betreft het een oud matras dat nodig aan vervanging toe is? Of past de matrasvulling in de basis niet bij jouw lichaam? Investeer dan in allebei de gevallen in een nieuw matras van goede kwaliteit. Het matras waarop je slaapt bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van jouw nachtrust. Onderschat het belang van een goed matras dus niet!

Matrassen in verschillende afmetingen

Wanneer je een nieuw matras aan gaat schaffen, moet je met verschillende zaken rekening houden. Maar om te beginnen is het altijd raadzaam om naar de afmetingen te kijken. Welke afmetingen moet het matras hebben? Ben je op zoek naar een smal matras voor een eenpersoonsbed? Dan is een matras 100×200 wellicht een goede optie. Heb je daarentegen een twijfelaar? Of slaap je in een riant tweepersoonsbed? Dan heb je weer een matras met andere afmetingen nodig. Kijk voordat je op zoek gaat naar een nieuw matras dus naar de afmetingen van jouw bed. Het zou immers vervelend zijn als jouw comfortabele nieuwe matras niet in de bed ombouw past.

Welke matrasvulling past bij jou?

Weet je welke afmetingen jouw nieuwe matras moet hebben? Dan is het tijd om naar de matrasvulling te gaan kijken. De matrasvulling is uiteindelijk bepalend voor jouw slaapcomfort. Het is daarom van belang dat je de matrasvulling met veel zorg uitkiest. Ben je iemand die het fijn vindt dat een matras veel weerstand geeft? Houd je van een wat harder matras? Dan is een matras met een pocketverenvulling iets voor jou. Vind je het daarentegen juist plezierig als het matras zich naar jouw lichaam vormt? Dan biedt een schuimmatras uitkomst. Er zijn matrassen met verschillende matrasvullingen verkrijgbaar. zo kan eenieder een matras uitzoeken dat bij zijn of haar lichaam past.

Waarom investeren in een nieuw matras?

Gaat jouw huidige matras al een poosje mee en/of zit er een kuil in jouw matras? Maar heb je geen zin om geld te spenderen aan een nieuw matras? Denk dan heel goed na over de consequenties die een slecht matras kunnen hebben. Het matras waarop jij slaapt bepaalt jouw slaapcomfort. Is jouw slaapcomfort niet goed? Dan zal jouw nachtrust hieronder lijden. En een verstoorde nachtrust heeft weer een negatief effect op jouw mentale- en fysieke gezondheid. Vervang jouw doorgezakte matras dus wel tijdig voor een nieuw exemplaar. Een kwalitatief goed matras dat bij jouw lichaam past is simpelweg onmisbaar voor een goede nachtrust.